IMPROVE Team

Training en voeding

Ik ben Beate Hofkens.
De meeste mensen beschrijven mij als een spontaan, gepassioneerd, energiek en empathisch persoon.
Mijn coach en trainers ervaring startte in 2011 met diverse groepslessen en fitnessbegeleidingen bij het behalen van mijn bachelordiploma in Sport. Voordat ik het zelf door had, was mijn aandacht gevestigd op medische fitness en één-op-één trainingen. Doormiddel van diverse opleidingen en ervaring heb ik doorheen de jaren mijn kennis enorm verbreed. Uniek, internationaal en in de hoogste graad opgeleid om medische trainingen te verzorgen.

Sedert 2014 ook actief als mental- en stresscoach. Nadien vervolledigde ik deze kennis met de opleiding als burn-out coach en lifecoach.

In 2016 startte ik mijn eigen beweegstudio, die op de dag van vandaag IMPROVE wordt genoemd en ditzelfde jaar startte ik met een opleiding voor voedingsbegeleider en voedingscoach.

Daarnaast vervulde ik verschillende opleidingen en postgraduaten zoals core & stability control, seniorentrainer, houdingsanalyses, weakpoint in de sport, verschillende (sport)massages, taping, triggerpointbehandelingen, …

Op dag van vandaag doceer ik verschillende cursussen, bijscholingen en opleidingen voor andere trainers via verschillende instellingen. Zoals Personal Coach en Voedingsconsulent bij CVA, functional training en Krachttraining voor senioren voor Sport Vlaanderen.
Je maakt mij blij door te lachen! 😉 Mijn quote: ‘Wat je geeft, krijg je terug!’ 

Ik ben Tinne Vermeiren, jullie coach en personal trainer.

Ik heb sport en beweging gestudeerd aan Thomas More te Turnhout. Sindsdien ben ik zeer actief bezig geweest om zoveel mogelijk mensen aan het bewegen te krijgen. Ik probeer steeds mijn enthousiasme voor sport en bewegen over te brengen naar anderen. Ik geniet er van om mensen te kunnen helpen en hen te leren dat bewegen ook leuk kan zijn.

Mijn passie voor gezond bewegen en sporten is begonnen bij het fietsen. Tot op heden ben ik actief als veldrijdster en probeer ik daar met vallen en opstaan steeds de finish te halen. Mijn fiets is dan ook mijn grote liefde geworden. Zo heeft mijn crossfiets na het seizoen al meerdere maanden op mijn kamer doorgebracht. Door het veldrijden heb ik geleerd om door te bijten , want zoals elke relatie is dit er eentje met ups en downs.

Ik zal eerder een keer goed gaan sporten dan nee te zeggen tegen een goeie Belgische frut. (Maar dit natuurlijk ook met mate)

Ik sta klaar om jullie te helpen naar een gezond leven, waar beweging voor mij het belangrijkste is. 

Hallo, ik ben Sofie. Ik ben in 2017 afgestudeerd als diëtiste. Tijdens mijn hogeschoolcarrière werd het mij steeds duidelijker dat mijn interesse niet alleen ligt in voeding, maar dat ook sport en beweging belangrijk zijn. Het is dan ook geen verrassing dat ik mij na mijn diploma verder heb bijgeschoold tot sportdiëtiste, fitnessinstructeur en sportverzorger.

Maar het is niet omdat ik diëtiste ben, dat ik enkel gezond eet en veel beweeg. Het gaat bij mij, net zoals bij iedereen, met ups en downs en met genoeg genieten van het zoete leven in de zetel of bij vrienden 😊

Ik ben impulsief, avontuurlijk en een (over)sociale flapuit, meestal doe of zeg ik iets voor ik er over nadenk maar dit altijd met de beste bedoeling. Gelukkig ben ik oplossingsgericht, down to earth en geen fan van drama zodat er geen problemen van komen.

Ik kijk er al naar uit om jullie te begeleiden bij jullie doelen en ik ben er zeker van dat we deze samen kunnen halen! Tot snel! 

Mijn naam is Ben Hermans en ik ben student lichamelijke opvoeding en bewegingswetenschappen aan de KU Leuven. Ik heb een passie voor een zeer breed gamma aan sport en bewegen. Voornamelijk ben ik actief binnen gymnastiek, krachttraining, yoga, surfen en skateboarden maar ga ook regelmatig lopen of zwemmen.

Ik geloof dat beweging iets is waar iedereen voordeel uit kan halen. Als het gaat over gezondheid, is naar mijn mening de lijn tussen laagdrempelige fysieke activiteit en topsport heel klein. Ik geloof bijgevolg dat iedereen aan sport zou moeten doen. Beweging en meer aandacht voor mijn gezondheid heeft mij persoonlijk enorm veel opgeleverd op fysiek maar zeker ook op mentaal vlak, en nog steeds. Mijn doel is daarom om zoveel mogelijk mensen kennis bij te brengen over hoe zij levenslang actief kunnen blijven, zodat ook zij van deze voordelen mogen genieten.

Als trainer verkies ik een brede, geïntegreerde aanpak met extra aandacht voor natuurlijke, functionele bewegingen die leiden tot een sterker en mobieler lichaam. Als coach vind ik het mentale aspect erg belangrijk. Naar mijn mening zijn vele voordelen van sport slechts haalbaar op lange termijn. Voor levenslang bewegen, gezondheid en vitaliteit vind ik een persoonlijke aanpak dan ook van groot belang.

Ik ben Yannick Vos,

Student Sport en Bewegen aan de hogeschool Thomas More in Turnhout. In deze 3-jarige bacheloropleiding word ik volledig opgeleid als bewegingsdeskundige en alle thema’s daarrond. Verder ben ik in het dagelijks leven nog heel veel bezig met sport. Ik ben namelijk een competitie weg-wielrenner, een hobby waar heel veel tijd in kruipt maar die ik nog steeds met heel veel passie volbreng. Het blijft een jeugddroom om ooit in de prof wereld te terecht te komen, we zien wel waar ik kom en momenteel zit ik bij IMPROVE ook heel goed 😉.
Bewegen en gezondheid staan bij mij ook hoog aangeschreven in het leven. Zo probeer ik voldoende te bewegen en op mijn eten te letten maar ook met ups en downs natuurlijk.

Ik wil mijn enthousiasme voor sport en bewegen overbrengen naar jullie zodat we er samen kunnen invliegen en kijk er naar uit om jullie te begeleiden! 

Coaches en therapeuten

Het is mijn grote passie om mensen in hun kracht te zetten en hun talenten te laten ontwikkelen.

Na het volgen van intensieve, professionele coachopleidingen wil ik graag m’n ervaring en kennis inzetten om mensen (opnieuw) de beste versie van zichzelf te laten zijn.

Zie je door het bos de bomen niet meer, komen er uitdagingen op je pad en heb je even een duwtje nodig om hier de weg in te vinden? Dan ben ik er graag voor je om je hierin te ondersteunen. Niet door een pasklaar antwoord te hebben, maar door samen de mogelijkheden te bekijken. Zowel voor jongeren, als volwassenen.

Sta je vaak onder stress? Voel jij je soms opgebrand? Door Stress & Burn-out coaching kom je weer tot jezelf, wordt je weerbaarheid sterker, zodat je weer je authentieke zelf wordt en kan genieten van elke dag.

Lid van de Vlaamse Vereniging Erkende Coaches

Voor meer info of een afspraak:
Tel: 0468 07 00 55
christel@improvemalle.be 

Ik ben Chris Donckers. Als kleuterjuf heb ik ervaring bij zowel de oudste als de jongste kleuters. De laatste jaren heb ik de focus wat verlegd naar kleuters die extra zorg nodig hebben, en naar beweging bij peuters en kleuters.

Ik volgde een opleiding tot kindercoach, waarbij ik kinderen ondersteun die het emotioneel moeilijk hebben. Door hen zichzelf en hun kwaliteiten beter te leren kennen, worden ze sterker. Op die manier groeit het zelfvertrouwen, kunnen ze faalangst beter de baas, verminderen driftbuien, gaan ze minder piekeren en bekijken we de sociale vaardigheden. Daarnaast heb ik een extra opleiding gevolgd rond verwerking van rouw, verlies, echtscheiding, …

Met mijn opleiding als gecertificeerd Bodymaptrainer ben ik mij ook meer gaan toeleggen op beweging en het effect ervan op jonge kinderen. Het is bewezen dat beweging van groot belang is voor de ontwikkeling van de hersenen. Wanneer reflexen onvoldoende geïntegreerd zijn, kan dit later problemen veroorzaken op gebied van concentratie, lezen, rekenen, schrijfmotoriek, probleemoplossend denken… Aan kinderen die hier problemen mee ondervinden, kan ik individuele begeleiding geven.

Met de organisatie van de Peutermoves en Kleutermoves gaan we hier ook preventief aan de slag en bieden we een bewegingsprogramma aan, dat gebaseerd is op de automatisatie van al deze reflexen.

Wil je een afspraak? Je kan mij altijd contacteren op het nummer 0473 36 87 17  of optrots@gmail.com

Groepslessen

Met een moeder die gymnastiek gaf, is sport me met de paplepel ingegeven. Van kleuter tot jongvolwassene heb ik op internationaal niveau aan keurturnen gedaan. De voordelen van een sterk, soepel en fit lichaam neem ik tot op heden mee, ik fiets, loop, zwem, dans , wandel naar hartelust. Maar 't zijn de mindere kantjes van topsport die me de weg naar yoga hebben gewezen.

Yoga leert me omgaan met fysieke en mentale grenzen, ze herkennen, respecteren en beetje bij beetje te verleggen. Yoga laat me toe om mijn lichaam met zorg en aandacht te ontdekken en het belang van stilte en rust te erkennen. Met veel plezier en een open hart wil ik ook jou laten kennis maken met yoga.

Elke les is een nieuw avontuur, met afwisselend aandacht voor de verschillende houdingen, op het ritme van je ademhaling maken we zo een flow. Je maakt kennis met verschillende ademhalingstechnieken die je rust of energie geven.

De les eindigen we steeds met een geleide eindontspanning, zodat je ontspannen én opgeladen aan je dag kan beginnen.

Namasté

 Website & Hosting: Website Boutique Beerse